Här delar vi med oss av varandra favorit recept på framförallt vilt och i synnerhet haren som det fantastiska matvilt som det faktiskt är! 

Skicka ditt recept via formuläret och bifoga gärna en bild på din maträtt eller matdetalj.DSC01720

 

Confiterat Harlår (Peter Rönnqvist)

2 lår av hare
1msk salt
1msk socker
1 lagerblad
2 krm hel svartpeppar
1 Apelsin skalet (ej det vita)
ca 0,5 l olivolja alt matolija

Putsa låren från ev hår, och de största hinnorna, blanda salt och socker och gnid in låren, lägg som i en bunke och låt stå över natten. Lägg låren i en ugnsfast form och slå på oljan så det täcker låren helt, tillsätt rivet apelsinskal, peppar,lagerblad och ställ i ugnen på 65c och låt gå i ca 3 timmar tills köttet lätt släpper från benen. (kom ihåg att en hemmaugn måste ställas på ca 80-90c för att nå ca 65c i normalfall, kolla gärna med termometer).
Servera sen det plockade harköttet med en tex en sallad med vinägrett och en bit rostat bröd

Nässelpesto (Marie Andersson)

1dl förvällda nässlor
1dl riven stark ost (typ västerbotten)
1dl hackad mandel
ca 1-1 1/2 dl olja (olivolja alt rapsolja)
Mixa allt och smaksätt med salt peppar och ev en skvätt citron.

Harbiffar ( Esa Kölegård )

1-2 Harar behövs för en rejäl middag.
samt köttkvarn
Stycka haren putsa bort de värsta hinnorna.
skär bort köttet från benen.
Mal sedan harköttet och på slutet mals även 1-2 gula lökar ner i bunken.
Tillsätt ca 2dl creme fresh .
salta och peppra.
Rör om färsen. Sen är det bara att steka lämpliga biffar i smör.
Detta är otroligt gott och m svampsås
och gärna Hasselbackspotatis.