Vilka vi är

Vår webbplatsadress är: https://stovarevnorrland.se.

Svenska stövarklubben integritetspolicy

Från och med 25 maj infördes en ny dataskyddsförordning i samtliga EU-länder. Svenska Stövarklubben värnar om din personliga integritet och eftersträvar alltid en hög nivå av dataskydd. Vi vill att du skall ha inblick i hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter. Tag gärna del av våra medlemsvillkor där vi beskriver hur vi behandlar dina personuppgifter.

Svenska Stövarklubbens medlemsvillkor

Dina medlemsuppgifter är grunden för en så bra service som möjligt. Vi lagrar dina personuppgifter för att administrera medlemskap, jaktprovsstarter och utställningar men även för att skicka Stövaren, årsboken och ge dig tillgång till medlemserbjudanden. Genom att betala medlemsavgiften accepterar du att Svenska Stövarklubben sparar dina personuppgifter och behandlar dem i enlighet med de ändamål som framgår nedan.

När vi behandlar uppgifterna följer vi bestämmelserna i Personuppgiftslagen (PUL) och den nya Dataskyddsförordningen (GDPR). Dessa lagar har till uppgift att skydda din personliga integritet.

Vilka personuppgifter behandlas?

Svenska Stövarklubben hämtar i första hand in uppgifter direkt från dig. De uppgifter vi behöver är: Namn, personnummer, postadress, e-postadress, telefonnummer samt organisatoriska uppgifter eftersom du är ansluten till en lokalklubb och/eller rasförening.

Vad använder vi dina personuppgifter till?

Först och främst behövs dina personuppgifter för att administrera ditt medlemskap. Inga personuppgifter säljs vidare till andra organisationer eller företag, däremot kan de användas av våra samarbetspartners för marknadsföringsändamål om vi bedömer att eventuella erbjudanden kan vara av intresse för dig. Önskar du inte ta del av den typen av erbjudanden finns möjlighet att spärra dig mot dessa marknadsföringsaktiviteter.

Vi använder även uppgifterna som underlag för statistik och för att kunna upprätthålla en god medlems- och registervård. Eftersom du är medlem i en lokalklubb och/eller rasförening kan denna behandla uppgifterna på samma sätt.

Om du startar på jaktprov och utställningar.

Deltar du i dessa aktiviteter sparar vi dina personuppgifter samt uppgifter om din hund som krävs för att administrera dina starter, registrera dina resultat och skicka underlag till för meriteringar till Svenska Kennelklubben. I samband med starterna publicerar vi också ditt namn, klubbtillhörighet samt uppgifter om hunden i resultatlistor och deltagarförteckningar.

Personuppgifter om dig som funktionär.

Om du ställer upp som funktionär vid våra aktiviteter eller förtroendeuppdrag kan uppgifter såsom namn, kontaktuppgifter och funktionärsbefattning lagras samt publiceras på ett sätt som är adekvat för att du skall kunna fullfölja ditt/dina uppdrag.

Lagring av dina uppgifter.

Dina personuppgifter och andra uppgifter knutna till ditt medlemskap sparas i vårt/SKK:s medlemsregister eftersom det är dem som administrerar det men även kopplat till Hitta stövare, vårt nya system för jaktprovs- och utställningsrapportering/uppföljning samt avelsplanering. Vi behandlar och lagrar endast de personuppgifter som är nödvändiga för att vi skall kunna fullfölja ovanstående ändamål. Om du inte är nöjd med vår hantering av dina uppgifter så ser vi gärna att du rapporterar det snarast möjligt.

Enligt Dataskyddsförordningen har du rätt att en gång om året kostnadsfritt få information om behandlingen av dina personuppgifter. En sådan begäran skall vara personligt undertecknad med fullständiga person- och kontaktuppgifter och insändas till: Svenska Stövarklubben

Hoppas att denna information gett dig ett underlag för varför dina medlemsuppgifter är viktiga och hur de används.

Västernorrlandlänsstövarklubbs hemsida

Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på er webbplats (om sådana finns) sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart vi skickar dina upgifter

Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.