För 4e året i rad så fanns Västernorrlands stövarklubb representerad på HK game fair några mil norr om höga kusten bron i Ångermaland, mässan som växt sig starkare efter varje år lockar i snitt ett besökarantal på nästan 10.000 personer under två dagar. Tillsammans med lokalklubben har även några rasföreningar medverkat, bla finskstövarföreningen och hamiltonföreningen samt smålandsstövarföreningen. Mässan som är en jakt och friluftsmässa har även utöver skytteuppvisningar, barnunderhållning och skogsbruk ett stort fokus på hunden. Vildsvinstest på levande vildsvin samt permobjörn är två av de aktiviteter som lockar hundägare år efter år, den inofficiella utställningen har även den blivit en succé, och då framförallt för stövaren som fram tills i år vunnit utställningen med stövare från klubben (Alice, Harlyckans prins) även i år lyckades snökullens Ina ta sig till final men fick i år se sig beslagen.

Årets mässa bjöd på mulet väder under lördagen som avslutades med kraftigt regn vilket gjorde att mässdagen kortades ner med två timmar, men tillströmningen till våran monter var ändock god och lotterna till vårat lotteri gick som ”smör i solsken” trots bristen på just solsken. Vi får här även rikta ett stort tack för de sponsorer och eldsjälar i klubben som får fram fantastiskt fina priser till våra lotterier. Under lördagen tillkom även 2 fullbetalande medlemmar samt 2 familjemedlemmar vilket var glädjande.

Söndagen bjöd på en betydligt bättre väderprognos och både mässbesökare och funktionärer fick dra igång mässan vid 10 tiden i strålande solsken och klarblå himmel, pga det varma vädret var kanske inte tillströmningen lika god som föregående dag men vi fick flera goda anledningar att prata stövare, deltaga i den dagliga rasparaden som även skedde under lördagen, där vår ordförande Henrik Kåren berättade om klubben och dess verksamhet medans de olika stövar raserna visades upp av alltid så glada stövarägare, och än en gång visar vi vilka otroligt fina hundar vi jobbar med, lugna, stabila och väldresserade. Sven Magnusson tog stundom över mikrofonen från ordföranden och berättade sakligt och bra om de olika raserna. Även under söndagen tillkom besökare som ville komma med i gemenskapen i våran klubb, inte mindre än 5 personer ville bli fullvärdiga medlemmar i våran klubb och vi hälsar såklart alla nya medlemmar varmt välkomna och hoppas dom kommer ha glädje av sitt medlemskap och för att bidraga till fortsatt stövarjakt med jaktligt och exteriört duktiga stövare i framtiden.

Även nästa år kommer vi såklart att vara på plats, vill du som medlem vara med som funktionär är du varmt välkommen att vara med dessa dagar, kontakta Henrik Kåren eller Peter Rönnqvist för intresse. Se kontakt uppgifter via hemsidan stovarevnorrland.se.

Åter igen ett stort tack till all som ställer upp i såväl lokalklubb som rasföreningar för att visa upp och marknadsföra stövaren under dessa dagar.

/ Stövarklubben västernorrland

Share Button