logga v-norr stkl

Vi är en lokalklubb som har som uppgift och mål att främja jakten med stövare, bidraga till en bättre stövare idag och i framtiden genom att anordna jaktprov och utställningsverksamhet. Som medlem i klubben är du en värdefull resurs då vi tillsammans utvecklar vår verksamhet och våra hundar. Klubben har idag ca 400 medlemmar och är uppdelad i 6 zoner som under lokalklubben anordnar olika arrangemang under året, ringträning, domarutbildningar, samt andra sammankomster av olika slag. Vi är glada att du valt att vara medlem då du är en viktig bit i arbetet med stövaren, om du inte redan är medlem så hoppas vi att du kommer att välja att bli detta för att komma med i gemenskapen och ta del av de förmåner det innebär, så att vi kan fortsätta verka för fortsatt bra och friskar stövare i framtiden. Nedan finner du historien om klubbens tillblivelse!

// Styrelsen Västernorrlands Läns Stövarklubb

Ordförande har ordet

i51841904._szw1280h1280_

Hej stövarvänner!

Till att börja med så hade Anders Strandlund avsagt sig omval, varav jag nu istället blev vald till ordförande i Västernorrlands Läns Stövarklubb. Stort tack för förtroendet ni alla har gett mig! Eftersom stövarna och stövarjakten är min stora fritidssysselsättning så känns det naturligt för mig att även engagera sig i föreningslivet som rör våra stövare. Jag har suttit som ledamot i styrelsen i ett antal år och har trivts med det, så det känns spännande och intressant att axla uppdraget som ordförande det kommande året. Med många duktiga och erfarna styrelseledamöter i vår klubb känner jag tilltro att verksamheten kommer att fortsätta att fungera bra även i fortsättningen!

-Vem är då jag? Jag heter Henrik Kårén och är född och uppvuxen i Resele. Jag bor fortfarande kvar i samma by tillsammans med min fru Thérese och vi har för närvarande tre stycken Hamiltonstövare här hemma; Alice, Spara och Jazza. Vi födde även upp vår första valpkull förra sommaren och det var så givande och roligt att vi redan planerar för fler kullar framöver. För ganska exakt tjugo år sedan, inte fyllda 15 år, så köpte jag min första egna stövare, en Hamiltonvalp med namnet Raja från Harry Pettersson i Bjästa. Sedan dess har åren rullat på med stövare som en självklar och naturlig del av livet. Efter allt för många år med sjunkande antal registreringar så tror jag på en förhoppningsvis vändande trend med ökat antal registrerade stövare och nya inbitna stövarjägare. Vi har förutom den löpande verksamheten ett hektiskt år framför oss med förberedelser inför Stövar-SM 2014 som arrangeras i Sollefteå med vår klubb som värd. Jag vill rikta ett stort tack till Peter Rönnqvist som byggt upp den nya hemsidan och som är från och med nu webbansvarig i Västernorrlands läs Stövarklubbs hemsida. Jag vill även rikta ett stort tack till alla medlemmar ute i länet för era insatser till förmån för klubben, Ert arbete är uppskattat och viktigt för verksamheten!

// Varma stövarhälsningar Henrik Kårén

Nedan finner du Historien om klubbens tillblivelse

emblemet.gif

Klubbens emblem skänkt av Lindorm Liljefors