Berit Bodin driver Utomskogens hundhälsa. Berit kommer och föreläser den 5/5 i samband med utställningen i Sollefteå och Hamiltonstövar/Schillerstövarföreningarnas årsmöte. Föreläsningen kommer att handla om bäst hållbarhet för våra hundar genom succesiv uppträning av kondition och styrka. Så här beskriver Berit sig själv ” Eftersom jag jagar mycket med mina hundar, schillerstövare och jämthundar, vet jag betydelsen av att ha jakthundarna i bra form. För mig är det viktigt att träna hundarna till toppform på bästa sätt utan att riskera onödiga förslitningsskador. Jakthunden utför fysiska prestationer som är att jämföra med en elitidrottares. Det var en av anledningarna som gjorde att jag utbildade mig till hundfysioterapeut 2009. Hemma på gården har jag sedan dess en egen anläggning med simbassäng, löpband, laser och massage. Där tar jag förutom att träna mina egna hundar, också emot andras hundar för rehabilitering men också i förebyggande syfte med uppbyggnad av kondition och styrka”.

Välkomna klockan 14.15, utställningsområdet, Nipanhotell

Share Button